INCLUZIV24.MD
Postat la: 20:09, 19 martie 2021
Social

În Republica Moldova a ajuns primul lot de vaccin Pfizer/ Biontech

Astăzi, 19 martie, în Republica Moldova au ajuns primele doze de vaccin Pfizer/Biontech, oferite cu titlu gratuit prin platforma internațională COVAX.
În Republica Moldova a ajuns primul lot de vaccin Pfizer/ Biontech
Livrarea lotului de vaccinuri s-a făcut fără prezență de mulțime, având în vedere că în țara noastră este declarată stare de alertă.

Este vorba despre 24.570 doze de vaccin Pfizer/BioNTech

,,În total, până la sfârșitul lunii martie, în Republica Moldova vor ajunge 46 de mii de doze de vaccin prin platforma COVAX și alte 50 de mii de doze vaccin – din donația oferită de România”, a anunțat Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu.

„Le mulțumim încă o dată donatorilor Covax și României pentru sprijin și solidaritate, în aceste vremuri dificile pentru toți”, a spus Maia Sandu.

„Vaccinul salvează vieți și orice zi de tărăgănare înseamnă mai mulți bolnavi și mai multe vieți pierdute. Noi facem, în continuare, tot ce ne stă în puteri ca să aducem vaccin pentru cât mai mulți oameni. Până ne vine rândul fiecăruia să ne vaccinăm, vă rog frumos, pe toți, să fim vigilenți și responsabili și să ne protejăm viața și sănătatea. Pericolul este foarte mare, spitalele sunt pline și medicii epuizați. Stă în puterile noastre să oprim răspândirea acestui virus nemilos, prin gesturi simple pe care le cunoaștem cu toții: să purtăm mască, să spălăm și dezinfectăm mâinile, să evităm locurile aglomerate și evenimentele cu mulți oameni și să ne vaccinăm, când vine rândul nostru”, a menționat Maia Sandu.
Ctrl
Enter
Ați depistat o greȘeală?
Evidențiați cuvântul și apăsați Ctrl+Enter