INCLUZIV24.MD
Postat la: 10:59, 21 februarie 2021
Social

CNESP și-a revizuit decizia: se suspendă limitarea numărului de pasageri în mijloacele de transport, după ce restricțiile au declanșat nemulțumiri

CNESP și-a revizuit ultima decizie privind activitatea transportatorilor și a piețelor comerciale, după ce restricțiile au declanșat nemulțumiri.
CNESP și-a revizuit decizia: se suspendă limitarea numărului de pasageri în mijloacele de transport, după ce restricțiile au declanșat nemulțumiri
Astfel, CNESP a decis suspendarea, până la 28 februarie inclusiv, a prevederii de limitare la 50% din capacitate a numărului de persoane în transportul feroviar, rutier, în trafic raional, local și municipal.

În ceea ce privește activitatea piețelor, autoritățile publice locale vor lua măsuri locale în funcție de nivelul de afectare și situația epidemiologică din regiunea respectivă.

CNESP a decis suspendarea, până la 28 februarie, a prevederii de limitare a numărului de persoane pe rutele interurbane, locale şi municipale, precum şi a transportului feroviar, la 50 la sută din capacitatea mijlocului de transport.

CNESP a luat această decizie, după ce APOTA a dat asigurări că transportatorii vor respecta măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19 în unitățile de transport.

Astfel, în urma discuțiilor purtate de autoritățile competente cu asociațiile patronale în transport, s-a convenit că, în perioada 20-28 februarie, operatorii de transport rutier, şoferii şi pasagerii vor fi verificaţi dacă respecte regulile impuse pe timp de pandemie.

Totodată, în data de 26 februarie, specialiști ai MAI, MEI și ANTA vor evalua și vor prezenta public informația privind nivelul de respectare în transport a măsurilor epidemiologice.

Iar CNESP va decide asupra măsurilor de prevenire a răspândirii infecției cu coronavirus în transport, care vor fi aplicabile după 28 februarie.

În cazul în care autorităţile vor constata că transportatorii ignoră cerinţele epidemiologice, se va reveni la restricţiile de până acum. 

La începutul acestei săptămâni, Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică a prelungit starea de urgenţă în sănătate publică până în 15 aprilie.

Autorităţile şi-au argumentat decizia prin faptul că numărul bolnavilor de COVID-19 a început să crească alarmant în ultimele două săptămâni, iar în spitalele municipale nu mai sunt locuri libere pentru pacienţi.
Ctrl
Enter
Ați depistat o greȘeală?
Evidențiați cuvântul și apăsați Ctrl+Enter