INCLUZIV24.MD
Postat la: 23:28, 15 februarie 2021
Social

Textul hotărârii Comisiei pentru Sănătate Publică: Restricții mai dure

În cadrul ședinței Comisiei Extraordinare pentru Sănătate Publică de astăzi a fost prelungită starea de urgență până la 15 aprilie 2021.
Textul hotărârii Comisiei pentru Sănătate Publică: Restricții mai dure
Totodată, au fost aprobate mai multe restricții, transmite Știri.md.

Potrivit hotărârii, începând cu 17 februarie, centrele comerciale din țară nu vor activa în zilele de sâmbătă și duminică.

Din această zi se restricționează și activitatea piețelor comerciale, care vor fi deschise doar în zilele de marți, joi și sâmbătă, cu excepția piețelor agricole.

Totodată, a fost redus numărul admis de participanți la evenimentele festive în unitățile de alimentație publică, de la 50 de persoane la cel mult 20 de invitați.

Prezența spectatorilor în incinta cinematografelor rămâne interzisă. De asemenea, în această perioadă se va interzice activitatea cluburilor de noapte și a discotecilor.

De asemenea, CNESP a decis și limitarea numărului de pasageri în transportul feroviar și rutier în trafic municipal, raional și interraional – la 50% din capacitatea de îmbarcare.

Agenții economici care activează în spații închise vor trebui să asigure aflarea concomitentă în interior a consumatorilor, în baza normativului 1 vizitator/4m2 de suprafață comercială liberă, suprafața disponibilă fără echipamente comerciale.

Totodată, angajații autorităților administrative centrale subordonate Guvernului vor continua activitatea în baza unui regim special de muncă de la 7:30 până la 16:00 și pauza de masă de la 12.00 până la 12:30, cu revizuire ulterioară, în funcție de situația epidemiologică.

Vă prezentăm mai jos textul integral al hotărârii din 15 februarie:

Ctrl
Enter
Ați depistat o greȘeală?
Evidențiați cuvântul și apăsați Ctrl+Enter