INCLUZIV24.MD
Postat la: 17:34, 14 ianuarie 2021
Social

România va dona Republicii Moldova o tonă de medicamente și echipamente anti-COVID, în valoare de 31 mii de euro

O parte din ajutorul anunțat de președintele României, Klaus Iohannis, cu ocazia vizitei sale recente la Chișinău, a ajuns miercuri, 6 ianuarie, în Republica Moldova.
România va dona Republicii Moldova o tonă de medicamente și echipamente anti-COVID, în valoare de 31 mii de euro
Ministerul Apărării Naționale din România a donat Spitalului Clinic Militar Central din Chișinău circa o tonă de medicamente și echipamente destinate combaterii pandemiei de COVID-19, în sumă totală de 31 de mii de euro.

Potrivit Ambasadei României la Chișinău, este vorba de Clorom, combinezoane, măști și viziere de protecție, alcool sanitar și măști chirurgicale, 200 de mii de doze de vaccin anti-Covid, dar și medicamente și echipament medical pentru bolnavii de Covid.

Reamintim că Președintele R.Moldova a făcut un șir de declarații după întrevederea oficială cu prețedintele României Klaus Iohannis printre care și:

,,Începând de astăzi R.Moldova și România reintră într-o interacțiune firească, frățeasca și deschisă. R. Moldova pășeșete pășește într-o nouă etapă atât pe plan intern, cât și pe dimensiunea politicii externe, o etapă a ieșirii din izolare internațională și de conexiune la spațiul european, la vecinii și partenerii noștri strategici și, bineînțeles, o etapă de relansare a parteneriatului nostru strategic pentru integrarea europeană. O spun cu toată încrederea, astăzi pornim o nouă etapă în cooperarea bilaterală, o prietenie la nivel înalt între R. Moldova și România, care va aduce beneficii cetățenilor ambelor state și va contribui la construirea unui viitor mai bun. (...) Mulțumesc pentru acest rol jucat de România în dezvoltarea R.Moldova”, a spus Maia Sandu.
Ctrl
Enter
Ați depistat o greȘeală?
Evidențiați cuvântul și apăsați Ctrl+Enter