INCLUZIV24.MD
Postat la: 12:33, 10 septembrie 2020
Social

Trei permise de conducere false depistate la PTF Giurgiulești.

Trei permise de conducere cu indici de falsificare, au fost depistate în cadrul controlului trecerii frontierei de stat în punctul de trecere a frontierei Giurgiulești-Galați și Sculeni.
Trei permise de conducere false depistate la PTF Giurgiulești.
Astăzi, în jurul 03:30, pe sensul de intrare în țară s-a prezentat microbuzul de rută „Moldova – Irlanda”, după ce a fost returnat de către autoritățile române pe faptul că nu s-au întrunit condițiile de intrare în România.

La decizia șefului de tură din PTF Sculeni, pasagerii și șoferul microbuzului au fost supuși controlului de nivelul II, ceea ce presupune o verificare adițională.

Ca rezultat, polițiștii de frontieră au depistat în torpedou două permise de conducere, care ar fi eliberate de autoritățile de competență din România. Ambele documente vizibil prezentau semne de falsificare. La cele depistate, șoferul, un locuitor al raionului Cimișlia în vârstă de 34 de ani, a declarat că fusese rugat de un necunoscut să le transmită la două persoane din Irlanda.

Conform procedurilor legale, actele falsificate au fost ridicate și urmează să fie transmise către expertiză, în continuare polițiștii de frontieră din Direcția regională VEST cercetează cazul.

În cel de-al doilea caz, asupra unui tânăr cu dublă cetățenie (RM/RO) s-a depistat un permis de conducere rusesc, cu indici de contrafacere. Bărbatul de 26 de ani era în calitate de pasager al unei mașini de ocazie. În cadrul controlului, polițiștii de frontieră din PTF Giurgiulești-Galați au cerut în cadrul controlului de a fi prezentate toate documentele deținute. Ca urmare, împreună cu pașaportul s-a prezentat și permisul de conducere rusesc, care a fost constatat din primele cercetări ca fiind falsificat.

La audieri, cetățeanul s-a eschivat de a explica cum a intrat în posesia documentului. Pentru fapta sa riscă dosar penal pentru deținerea și folosirea actelor oficiale false.

Totodată, verificările suplimentare au stabilit că persoana se afla în autoizolare pentru 14 zile. Astfel, aceasta a făcut cale întoarsă de la frontieră, doar după ce a fost amendat contravențional pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice (art.761 CC al RM).
Ctrl
Enter
Ați depistat o greȘeală?
Evidențiați cuvântul și apăsați Ctrl+Enter