INCLUZIV24.MD
Postat la: 14:17, 09 iulie 2020
Social

Zece mii de pastile ECSTASY confiscate

Angajații Inspectoratului Național de Investigații al IGP în colaborare cu procurorii de la Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) au reținut doi bărbați care aveau drept plan de a vinde 10 mii de pastile ECSTASY, la preț de 4 mln de lei pe piața neagră.
Zece mii de pastile ECSTASY confiscate
Bărbații sunt originari din Anenii Noi și Chișinău, cu vârste de 26 și respectiv 45 de ani. Aceștia acționau de comun acord, cu roluri bine determinate, în răspândirea ilegală a drogurilor.
 
De către ofițerii de la INI, a fost identificată originea de import a drogurilor și anume din Olanda. Narcoticele erau destinate comercializării în zonele naționale de agrement. După stabilirea locului și timpului comercializării acestora, bărbații au fost reținuți.
 
Operațiunea de reținere a comportat un grad de risc sporit, deoarece unul din figuranți era înarmat (fapt adeverit în timpul reținerii), comportamentul acestora, dar și faptul că motorul automobilului de teren cu capacitate cilindrică puternică era mereu în funcțiune, a impus efectuarea intervenției de reținere în forță, prin implicarea Brigăzii de poliție cu destinație specială „Fulger” a IGP. Arma figurantului era un pistol de model „TT”, pe care-l deținea legal.
 
Datorită proporțiilor deosebit de mari a substanțelor narcotice depistate, ilegalitatea este comisă deosebit de grav. Dacă aceștia vor fi calificați drept culpabili, ei riscă închisoare pe un termen de la 7 la 15 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.
 
Investigațiile în acest dosar, în scopul stabilirii tuturor circumstanțelor, sunt în plină desfășurare. Prin urmare, procurorii PCCOCS au înaintat demers pentru plasarea acestora în arest, pentru un termen de 30 de zile.Sursa: IGP
Ctrl
Enter
Ați depistat o greȘeală?
Evidențiați cuvântul și apăsați Ctrl+Enter