INCLUZIV24.MD
Postat la: 12:38, 01 iulie 2020
Social

Un bărbat din Pelinei a vrut să treacă granița cu acte false

La punctul de trecere Giurgiulești-Galați, polițiștii de frontieră au depistat asupra unui bărbat de 45 de ani o carte croată cu semne de falsificare.
Un bărbat din Pelinei a vrut să treacă granița cu acte false
La controlul de frontieră, bărbatul de 45 de ani s-a identificat în baza pașaportului biometric. Acționând conform analizei de risc, locuitorul sat. Pelinei, r-nul Cahul, a fost supus unei verificări adiționale.

Poliția de Frontieră afirmă că prin urmare, acesta a prezentat și o carte de identitate, care ar fi eliberată de autoritățile croate pe numele său. Din start, angajații Poliției de Frontieră au stabilit că documentul nu corespunde celui original, fapt confirmat de cercetările cu tehnica specială din dotare. 

La audieri, cetățeanul a relatat că actul a fost obținut la locul de muncă din Germania, cu ajutorul șefului său. Cel din urmă l-ar fi motivat prin faptul că astfel își va permite să lucreze legal pe o perioadă mai mare de timp în Germania. Contra sumei de 80 euro, bărbatul din Pelinei a primit documentul în cauză.

În consecință, cartea de identitate falsificată a fost ridicată și urmează să fie supusă expertizei, iar pe numele persoanei vor fi pornite cercetări penale privind săvârșirea infracțiunii de deținere și folosire a actelor oficiale false.
Ctrl
Enter
Ați depistat o greȘeală?
Evidențiați cuvântul și apăsați Ctrl+Enter